Goedkoop en genieten aan de Costa BlancaGoedkoop en genieten aan de Costa Blanca

 

Wat is er te doen en te beleven. 

Uitstapjes in de omgeving

PARCENT
Even buiten JALON, richting PARCENT woont een wijnboer (Coöperatieve) links van de weg bij een grote deur. Er kan geproefd worden! Iedere zaterdagmorgen is er tegenover een grote rommelmarkt. In BENISSA, tegenover GINER bij stoplichten via LLIBER naar JALON. Terugkomend uit JALON, rechtdoor naar BENISSA, of via de Bernia (berg) naar BENISSA.

GUADALEST
GUADALEST is een oud toeristisch dorpje met veel winkeltjes met handwerk, cafeetjes en boven een schitterend uitzicht. Men kan dit bereiken door richting LA NUCIA te rijden via POLOP (in het centrum eventueel te bezichtigen de waterbronnen) en CALLOSSA naar GUADALEST. Via PARCENT en JALON (= over de berg) of via LA NUCIA (bij BENIDORM) of ALTEA (= langs de kust) weer terug naar BENISSA.

GROTTEN VAN CANALOBRE
Grotten van CANALOBRE ten noorden van ALICANTE.

IBL
Speelgoedmuseum en veel speelgoed fabrieken. (o.a. PRAIA)Ten noorden van JIJona zijn veel haarspeldbochten en een mooi uitzicht.

ELCHE
ELCHE is een stad met een palmbomenpark.

ALICANTE
ALICANTE heeft een mooi historisch stadsdeel. De havenstad is met z'n gezellige visserswijk SANTA POLA, de palmenboulevard ES PLANADO DE ESPANA en kasteel SANTA BARBARA zeker een dagje waard.

GATA
GATA staat bekend als de rietstad. Veel winkeltjes met rieten meubelen en souvenirs. Even voor en voorbij GATA zijn grote winkels met aardewerk. (borden, vazen, etc.) De meeste winkeltjes zijn zomers in de avonduren geopend.

DENIA
Een mooi tochtje is ook naar DENIA te maken over de berg de MONTGO (via MORAIRE, BENITACHELL en JAVEA).

 

 

Tussen CARTHAGENA en VALENCIA
strekken de prachtige witgele stranden van deze "witte kust" zich uit.

Georganiseerde excursies

Fietstocht
Laat u met een KLEINE AUTO naar bovenbrengen. Daarna fietst u met een mountainbike naar beneden door het prachtige landschap. Zie in "de Week" of HALLO voor verdere info.

Overige excursies
JEEPSAFARI - MIDDELEEUWSE AVOND - MINICRUISE NAAR CALPE

SAFARI ALTANA
Tocht door een 7 km lang safaripark op 1000 m. hoogte met honderden dieren, waarvan vele bijna uitgestorven zijn.

 

Stranden

Er zijn twee stranden in de buurt. Ze liggen op 10 minuten rijden van de bungalow. Het (drukke) zandstrand in Benidorm en het kiezelstrand in Albir. Auto parkeren langs de boulevard.